Portabellas zijn grote Parijse paddestoelen. Ze hebben ongeveer de grootte van een ondertas.
Ingrediënten voor 4 personen
4 Portabellas (of 8 indien ze iets kleiner zijn + 1 grote paddestoel voor de vulling).
1 teentje knoflook, fijngehakt
4 gedroogde tomaten fijngesneden
175g ricotta
3 eetlepels bladpeterselie
1 soeplepel paneermeel
2 soeplepels Parmezaan
olijfolie
Zout en peper
Recept
- Verwarm de oven op 200 ° C;
- verwijder de steeltjes van de paddestoelen en hak ze fijn samen met de extra paddestoel;
- verwarm 1 eetlepel olijfolie in een steelpan; voeg de knoflook en de gehakte steeltjes toe en kruid met zout en peper; omroeren en laten afkoelen.
- meng de ricotta met de stukjes gedroogde tomaten, met 2 eetlepels
- peterselie en met het mengsel van paddestoelsteeltjes;
Vul de Portabellas;
Meng de rest van de peterselie, het paneermeel en de parmezaan en breng dit mengsel aan op de gevulde paddestoelen.
plaats de paddestoelen in een ovenschotel en schuif deze in het midden van de oven;
- laat de paddestoelen 15 minuten bakken; zet ze vervolgens nog 5 minuten onder de gril.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.