Recepten

Gevulde Portabella
Portabellas zijn grote Parijse paddestoelen. Ze hebben ongeveer de grootte van een ondertas.

Ingrediënten voor 4 personen

4 Portabellas (of 8 indien ze iets kleiner zijn + 1 grote paddestoel voor de vulling).
1 teentje knoflook, fijngehakt
4 gedroogde tomaten fijngesneden
175g ricotta
3 eetlepels bladpeterselie
1 soeplepel paneermeel
2 soeplepels Parmezaan
olijfolie
Zout en peper

Recept
 
  • Verwarm de oven op 200 ° C;  
  • verwijder de steeltjes van de paddestoelen en hak ze fijn samen met de extra paddestoel;  
  • verwarm 1 eetlepel olijfolie in een steelpan; voeg de knoflook en de gehakte steeltjes toe en kruid met zout en peper; omroeren en laten afkoelen.  
  • meng de ricotta met de stukjes gedroogde tomaten, met 2 eetlepels 
  • peterselie en met het mengsel van paddestoelsteeltjes;
  • Vul de Portabellas; 

  • Meng de rest van de peterselie, het paneermeel en de parmezaan en breng dit mengsel aan op de gevulde paddestoelen. 

  • plaats de paddestoelen in een ovenschotel en schuif deze in het midden van de oven;  

  • laat de paddestoelen 15 minuten bakken; zet ze vervolgens nog 5 minuten onder de gril.
     
Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.